Безплатна лекция за мотивация на младежта предстои в Beehive

лекция Beehive

На 26.09.2015г. от 19:00ч., в Beehive Co-working Space (бул. “Ген.Колев” 54, ет. 6) ще се проведе безплатна лекция на тема: “Как действията на обикновените хора могат да променят ситуацията около нас?”. Събитието е част от инициативата “Вдъхновение за младежта”, която се реализира със съдействието на Дирекция “Младежки дейности и образование”-Община Варна, в подкрепа на титлата “Варна – Европейска младежка столица 2017”.

Лекцията цели да провокира младите хора да помислят за решение на даден проблем. В началото на събитието всеки от аудиторията ще представи наболяла тема от ежедневието и обществения живот на страната, за която би искал да се намери решение. След като се очертаят основни проблеми, ще се проведе дискусия, в резултат на която ще бъдат предложени конкретни мерки за подобряване на ситуацията. По този начин ще бъде демонстрирано, че при съвместна работа и съчетаване на добри идеи, всеки човек може да допринесе за положителна промяна в обществото.

В момента, сред част от младежите съществува нагласата, че дори да предприемат мерки, действията им няма да доведат до резултат, ако не разполагат с голям финансов ресурс или не са разпознаваеми в медийното пространство. По този начин те си изграждат погрешното мнение, че положителната промяна зависи единствено от обществени личности, политици и бизнесмени. Това формира нагласата, че от тях не зависи нищо и се насажда чувство на безсилие и апатия. Чрез конкретни примери за положителна промяна, чийто двигател са именно младите хора у нас, ще покажем, че това не е вярно.

Лектор на събитието е Венелин Добрев – управител на “Beehive”. През 2012 година отваря фирма за организиране на събития. През 2014-та развива startup проект в туристическата сфера, с който достига до финалните кръгове на кандидатура за финансиране на акселератора за стартиращи бизнеси Eleven. От август, 2014 година заема мениджърската позиция в Beehive Co-working Space. През това време организацията се утвърждава като център на предприемаческата екосистема в региона на Варна. Венелин е създател на социално ориентираната инициатива “Младите успели българи”, която разказва историите на млади хора, които успешно са се реализирали у нас.

Лекцията ще бъде излъчена на живо от ORV Media.