Курс по „Декориране и изработка на бутикови торти”

11222360_871843586185933_5842525652097072826_n

От 29.09. до 05.10 се организира практически курс „Декориране и изработка на бутикови торти” – първо ниво.

Продължителност: Курсът е с продължителност последователни 7 дни.
Цената на курса е 495 лв
Диплома: На завършилите курса се издава Държавен документ Удостоверение за професионална квалификация , модул част от професия „Готвач“, Специалност Производство на кулинарни изделия и напитки втора СПК.

Уменията, които ще придобиете по време на курса, включват:
• работа с фондан и покриване на торти;
• моделиране на основни флорални елементи – различни видове цветя и листа;
• моделиране на основни фигурки на животни.
• изработване на многолистни цветя
• декориране на торта с ruffle ефект;
• изработване на анимационни герои;
• изготвяне на сложни композиции с изработените елементи.

Какво е захарна декорация?
Торти в ярки цветове, украсени със захарни цветя или с други красиви фигури все по-често красят празничната трапеза. Изработката им прави тортата ни уникална, вдъхновяваща и незабравима! А захарното тесто, оцветено с различни видове бои в различни форми се нарича захарна декорация.

Цел на този курс
Основното в практическия курс “Декориране и изработка на бутикови торти” е, че ще се запознаете с професионални техники за изработка на захарни фигури и цветя, както и с изключителното умение да ги композирате прекрасно върху торти или лакомства.
В този въвеждащ курс за захарна декорация участниците ще се научат да работят със захарно тесто, как да го оцветяват с различни видове бои и как правилно да го съхраняват.
В това начално ниво ще бъдат представени основните инструменти за работа и ще бъдат обхванати основни техники за декорация със захарно тесто като embossing, swags, bows, crimping, lace и brush embroidery , а също и използването на силиконови формички, pachwork cutter и формички с бутало.
Всеки курсист ще покрие и оформи по два макета за торта с форма на кръг и на шестоъгълник. Всяка стена на шестоъгълника ще бъде украсена с различна техника, а кръглата основа ще бъде оформена като завършена изискана торта.
След края на обучението всички изработени декорации остават за участниците, затова е добре да се носят подходящи транспортни кутии. Всички инструменти, материали и оборудване ще бъдат осигурени за всеки участник само за времето на курса.
Това е чудесен клас за начинаещи в работата със захарна декорация, но е добър курс и за хора, които искат да подобрят своите техники.

За кого е този курс?
Ако сте непрофесионалисти и искате да изненадате себе си и тези, които обичате с професионални умения за декориране на торти, този “захарен” курс е точно за Вас! Ако пък сте професионалисти декоратори и искате да научите нови техники в декорирането – ще се радваме да се срещнем!

За повече информация: 0888739394, Михаела Ташева – кулинар

 

Related Posts